duminică, 13 septembrie 2009

Discurs.

Stimati profesori si parinti,dragi colegi,

In acest moment traim intr-un secol in care timpul este foarte pretios, un secol al vitezei. Acest fapt ar trebui sa ne faca sa pretuim fiecare moment.Va mai aduceti aminte anii in care stateati toata ziua afara si jucati ascunselea,bambilici ori elastic ?Va mai aduceti aminte de acele momente in care va loveati si mergeati la cei dragi cu lacrimi in ochi ? Ei bine ,liceul este doar o alta etapa din acest lant al amintirilor. Dupa ani si ani va veti aduce aminte cu drag de pataniile din acest loc, un loc oarecum magic . Magic prin momentele,prin amintirile ce le ofera , prin lucrurile ce te invata . Tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti ochii , sa priviti cu incredere in jurul vostru si sa va bucurati de ceea ce aveti,dar in acelasi timp sa nu renuntati la vise . Pentru ca ele sunt motorul vostru momentat , ele sunt cele ce va imping catre un viitor maret ... precum zicea si un mare filozof grec : “ Cel care neglijeaza invatatura in tinerete, pierde trecutul si este mort pentru viitor” ...
Eu unul,pot afirma cu incredere ca liceul m-a schimbat. M-a facut sa privesc viata intr-un mod diferit decat inainte. Am devenit constient de greutatile ce vin,de viata ce o am inainte, de faptul ca “Toate pe care nu le-am invatat le stiu de la scoala.” Si pot zice ca le datorez acest fapt profesorilor din acest loc si prin aceasta cale as vrea sa le si multumesc.
Astea fiind zise nu pot decat sa le urez bun venit noilor nostri colegi,succes colegilor mei de an si sanatate profesorilor si parintilor !